Symposium Weet wat je zegt

zaterdag 7 april 2018
09:30 - 16:30 uur
Theater- en Congrescentrum Orpheus, Apeldoorn

Bekijk de dagprogrammering
Bekijk het uitgebreide programma
Inschrijven

In dit jubileumjaar organiseert de Stichting Landelijk Netwerk Oefentherapeuten Chronische Pijn voor de 4e keer een landelijk symposium. Onder de titel ‘Weet wat je zegt’ staat dit keer het thema ‘De placebo en nocebo effecten van taal’ centraal.

Het biedt u als professional een uitgelezen mogelijkheid om u uitgebreid te laten informeren en inspireren over de laatste inzichten op dit terrein. Bovendien is er gelegenheid collega professionals te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Programma

De opening van het ochtendprogramma is in handen van niemand minder dan David Butler, auteur van Begrijp de Pijn en Protectometer. Via een satelliet verbinding vanuit Australië deelt hij zijn gedachten over het effect van taal met zijn toehoorders.

Daarnaast belichten sprekers het nocebo- en placebo-effect van taalgebruik en lichaamstaal vanuit wetenschappelijk perspectief. Ook is er aandacht voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van chronische pijn. Het middagprogramma bevat workshops die het thema vanuit de oefentherapie praktijk benaderen.  

Voor wie?

Dit symposium is bestemd voor bij het netwerk aangesloten therapeuten, bij het netwerk betrokken professionals en genodigden.