EFRO subsidie voor Zorghuis van de Toekomst

Het project Zorghuis van de Toekomst van het Netwerk CP omvat de ontwikkeling van een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) voor de patiënt en de zorgprofessional. Daarnaast is het plan om in de toekomst ook een fysieke ontmoetingsplek te realiseren waar patiënten en zorgprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Zoals we in de vorige nieuwsbrief bekend maakten, ontving het Netwerk voor dit project subsidie van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). De subsidie wordt verstrekt vanuit het Operationeel Programma Oost, dat de provincies Gelderland en Overijssel beslaat.

 

Beeldmerk

De ontwikkeling van de digitale persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) heeft voor de herkenbaarheid een eigen beeldmerk gekregen, dat de kern ervan weergeeft.  Het beeld laat zien hoe de patiënt thuis en in het fysieke huis, in een beveiligde omgeving en met behulp van kennis, informatie en e-Health modules zijn eigen zorgproces regisseert. De patiënt wordt daarbij ondersteund door zorgprofessionals, die binnen de digitale omgeving ook onderling kennis en informatie uitwisselen.

 

Kick-off

Op 22 augustus jl. vond de officiële aftrap plaats van het project. Partners en vertegenwoordigers van de subsidieverleners kwamen samen om het projectplan inhoudelijk en qua tijdspad door te spreken. De ontwikkeling van het Innovatieplatform gebeurt in samenwerking met partners Ivido, Real Health, Radboud Universiteit, Crowdience en Stichting Privacy by Design. 

 

Partners in het project

 

Bewerkt op 30-09-2018 om 09:08
Terug