Regionale Health Deals

NCP betrokken en actief in regionale Health Deals

Sinds de ondertekening van de Health Deal Chronische Pijn op 29 September 2016, zijn er rond de implementatie van de Zorgstandaard Chronische Pijn diverse regionale initiatieven ontstaan.

 

Tot ons groot genoegen is het NCP bij deze regionale Health Deals vanaf het begin goed betrokken en maken wij direct of indirect deel uit van de samenwerkende partijen. In iedere netwerkregio verschilt de samenstelling van samenwerkende partijen en wordt o.a. de organisatiestructuur en onderlinge taakverdeling anders ingevuld.

Wat al deze initiatieven gemeenschappelijk hebben, is dat ze uiteindelijk moeten leiden tot aantoonbare hogere gezondheidswinst voor de chronische pijnpatiënten, 20% lagere zorgkosten, schadelast en maatschappelijke kosten.

Regionale Health Deals zijn actief in: Groningen-Friesland, Harderwijk/Zwolle, Nijmegen/Arnhem, Limburg, Utrecht en Midden Kennemerland (N-H).

De voortgang verschilt per regio en er zijn regio’s waar men nog in een verkennend stadium verkeert. Op woensdag 16 mei vond er een inspiratie dag plaats in Zwolle, waar veel betrokken partijen vanuit verschillende regio’s ervaringen konden uitwisselen.

Bewerkt op 27-06-2018 om 07:12
Terug