Ontwikkeling Innovatieplatform Chronische Pijn

Het Netwerk Chronische Pijn ontving een subsidie van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) voor de realisatie van het ‘Innovatieplatform Chronische Pijn’. De subsidie wordt verstrekt vanuit het Operationeel Programma Oost, dat de provincies Gelderland en Overijssel beslaat.

Het platform bestaat uit een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving speciaal ingericht voor het Netwerk Chronische Pijn. Daarnaast wordt een fysieke ontmoetingsplek gerealiseerd voor patiënten en zorgprofessionals. 

 

Voortgang

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) met de module van het NCP en de Backing App. Beide producten staan inmiddels klaar in een testomgeving.
Op 11 september werd op informele wijze het startsein gegeven voor de pilot waarin de Ivido PGO en de Backing App getest gaan worden. Ruim 30 collega oefentherapeuten gaan hiermee de komende 6 maanden samen met hun patiënten aan de slag.
Met de ervaringen uit deze pilot ontwikkelen we een omgeving die is afgestemd op de wensen en behoeften van de oefentherapeuten en hun patiënten. De uitkomsten worden tijdens het symposium in april gepresenteerd. In januari 2021 komen beide producten definitief beschikbaar.

 

Partners
Het project voeren we uit in samenwerking met de Radboud Universiteit, Ivido, Privacy-by-Design Foundation, Crowdience en RealHealth Sint Maartenskliniek.

 

 

Bewerkt op 29-09-2019 om 16:21
Terug