Digitale en fysieke ontmoetingsplek rondom chronische pijn

Vorig jaar ontving het Netwerk Chronische Pijn een subsidie van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) voor de realisatie van het ‘Innovatieplatform Chronische Pijn’. De subsidie wordt verstrekt vanuit het Operationeel Programma Oost, dat de provincies Gelderland en Overijssel beslaat.

Binnen het project ‘Innovatieplatform Chronische Pijn’ wordt voor patiënten met chronische pijn een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) ingericht met de module van het NCP. De Ivido PGO is een digitale veilige omgeving voor iedereen die proactief aan zijn eigen gezondheid en vitaliteit wil werken.

Naast de digitale omgeving die de patiënt en zorgprofessionals op het gebied van communicatie verbindt, is het plan om in de toekomst ook een fysieke ontmoetingsplek (‘Zorghuis van de Toekomst’ of ‘pijnhuis’) te realiseren waar patiënten en zorgprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Dit wordt in nauwe samenwerking met chronisch pijnpatiënten ontwikkeld.

Partners

Het project voeren we uit in samenwerking met de Radboud Universiteit, Ivido, Privacy-by-Design Foundation, Crowdience en RealHealth Sint Maartenskliniek.

 

Bewerkt op 26-06-2019 om 08:00
Terug